Professional Television Scandinavia AB (Protel) startades 1992. Företaget har sedan dess varit verksamt inom ramen för professionell televisions- och ljudteknik. Vi har varit leverantör till de flesta TV-bolag och produktionsbolag genom åren. Bl.a. spelade Protel en aktiv roll i byggandet av TV4´s nya hus i Stockholm 1995.

Protel är ett distributörs och installationsföretag i audio - video - databranschen.
Vi fokuserar på att projektera och bygga videosystem, redigeringar, sändningsblock och produktionsanläggningar.

Vår affärsidé är att hitta lösningar och bygga professionella broadcastsystem till ett överkomligt pris så att produktionssystem blir tillgängliga också för mindre bolag, med lägre budget, men med stort kunnande och visioner.

Vi säljer utrustning, projekterar och bygger system och gör dessutom tekniska utvärderingar på konsultbasis. Vi har också utbildningsverksamhet i grundläggande teknisk audio/video kunskap.

Vår specialitet är små och medelstora system gärna portabla med specialfunktioner och remote-styrningar. Vi tycker också att vi är duktiga på signalomvandlings problem och har stor kunskap och stort sortiment av "bra burkar". Vi är även specialister på videoredigeringssystem och vi lagerhåller också ett brett sortiment av capturekort, hårdisksystem och olika signalkonvertrar.

Som samarbetspartner till ett antal stora leverantörer spänner vi idag över ett brett register inom både bild- och ljudproduktion, vilket innebär att vi kan presentera förslag till alla typer av systeminstallationer. Vi besitter de bästa kunskaperna i Sverige för de produkter vi representerar.

Ett urval av våra samarbetspartners:

Foto: Anton Bauer och Miller
Redigering: AJA och Black Magic Design
Filhantering: GB-Labs
Sändning: Softron Media
System: For-A och Ensemble Designs
Mätning: OmniTek och Hamlet
Installation: Percon, Bryant

Protel har alltid drivits under mottot "Kunskapen om möjligheterna", vilket väl stämmer in på vår verksamhet och våra ambitioner.

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen till Protel!

 

sony specialist dealer

 

Våra Leverantörer

 
AJA Video SystemsAltair  antonbauer logo    DNF Controls  Dynacore LogoEnsemble designsGB Labs small  Hamlet  ihse-logo-smallJVClacie-logo-smallLupolightmanfrotto-logo-smallMarshall ElectronicsMiller Fluid HeadsNorwiaOmniTekPanasonicPerconBesök gärna Softrons hemsidaSonySonnet Logovocas logo small